images (8)

Voor vakantie pak je het vliegtuig?

Iedereen wilt altijd maar ver weg en pakt tegenwoordig standaard het vliegtuig als ze op vakantie gaan maar dit is eigenlijk helemaal niet nodig! Ondanks voor sommigen de ideale vakantie betekent: liggen op een wit strand met uitzicht op een blauwe zee en een cocktail in de hand, hoeft dit helemaal niet de ideale vakantie voor iedereen te zijn. Heb je er ooit aan gedacht om in plaats van het vliegtuig de fiets te pakken voor een bijzondere vakantie?

De vakantie begint meteen

Wat veel mensen vergeten is dat er nog heel veel geregeld moet worden voor je eindelijk naar Schiphol kan rijden om daar het vliegtuig naar je vakantiebestemming te pakken. Voor je eindelijk op die idyllische plek in de zon ligt, ben je al een hoop geregel, gereis en gestress verder. Dit werkt heel anders als je voor jezelf een fietsvakantie organiseert. Al vanaf het moment dat je op de fiets stapt (en dat is al zodra je de garage van je huis verlaat) ben je op vakantie. Zo simpel als dit klinkt, zo simpel is het in het echt ook.

Fietsen op eigen tempo

Niemand die je vertelt waar je heen moet, niemand die je vertelt wat er nu moet gebeuren. Het enige wat je hoeft te doen is je benen opdragen te blijven trappen. Op de fiets kom je tot rust en kan je op je eigen tempo voortgaan. Ondertussen kan je genieten van het prachtige Nederlandse landschap en kan je gezellig babbelen met je fietspartner.

Slapen als een roos

Na zo’n heerlijke dag op de fiets en in de wind zal je ‘s nachts slapen als een roos. Je zou er voor kunnen kiezen om je eigen tent op de fiets te binden en de slaapzakken en matjes op fiets van je medereiziger maar er zijn in Nederland ook genoeg opties voor het doorbrengen van de nacht in een jeugdherberg of bij een leuke ‘bed and breakfast’ die je onderweg tegenkomt. Er is van alles te ontdekken en dat maakt het fietsavontuur nou juist extra leuk. Stap op de fiets en ontdek het mooie Nederland.