Waar op letten bij het aanschaffen fiets?

Bij aanschaffen fiets is het aan te raden om te letten op een aantal factoren. Ten eerste is dat het ‘doel’. Koop een fiets die past bij de activiteit waarvoor je de fiets wilt gebruiken. Iemand die krantenwijk heeft, zal waarschijnlijk kiezen voor een stevige fiets. Dat hoeft niet eens een nieuwe fiets te zijn. Een scholier die op het platteland woont en vaak moet fietsen, zal een sportieve fiets kiezen en iemand in de stad zal doorgaans niet zo snel voor een nieuwe fiets kiezen, omdat de kans bestaat dat deze wordt gestolen. Dan is het dus zonde om een nieuwe fiets te hebben.

Daarnaast kun je gaan kijken waar je de fiets gaat kopen. Je kunt naar een fietsenwinkel gaan. Hier worden voornamelijk nieuwe fietsen aangeboden, maar er zijn ook winkels die tweedehands fietsen aanbieden. Als je een fiets niet zo vaak gebruikt, kun je prima een tweedehands fiets kopen. Voorts is het mogelijk om te kijken op een website zoals Marktplaats.nl. Hier worden door particulieren veel tweewielers aangeboden. Het voordeel is natuurlijk dat je hier voor relatief weinig geld een fiets kunt kopen, maar pas wel op. Op sites als Marktplaats.nl kunnen oplichters actief zijn.

Het is ook aan te raden om de diverse fietsenwinkels met elkaar te vergelijken. Je kunt daarom ook online kijken naar fietsen. Door online te kijken kun je eenvoudig de tarieven van fietsen met elkaar vergelijken.

Elektrische fiets
Je kunt ook kiezen voor een elektrische fiets. Vooral ouderen kiezen vandaag de dag voor deze fiets en dat is niet onlogisch, want ouderen zijn door de elektrische fiets mobieler. Dit geldt vooral voor mensen op het platte land. Ze kunnen met zo’n fiets eenvoudig enkele tientallen kilometers fietsen. In de wetenschap dat in sommige dorpen op het platteland geen supermarkten en andere winkels zijn te vinden, is zo’n elektrische fiets een uitkomst. Het nadeel is wellicht dat deze fietsen best prijzig zijn. Voor een nieuwe elektrische fiets dien je aardig in de geldbuidel te tasten en dan is het zo maar mogelijk dat je ruim 1000 euro dient te betalen voor een nieuwe elektrische fiets. Ze kunnen overigens nog duurder uitvallen. Er zijn ook exemplaren verkrijgbaar van enkele duizenden euro’s.